Bosna Hersek Ticaret Odası Başkanı Ahmet Egrlic, Bosna Hersek’in Türkiye ile ilk çeyrekte dış ticaretinin 322 milyon KM ithalat, 83 milyon KM ihracat olmak üzere 405 milyon KM olduğunu söyledi.

Bosna Hersek ve Türkiye'den 120'den fazla firma temsilcisinin katıldığı inşaat ve yapı malzemeleri alanında firmalar arası görüşmelere katılan Egrlic, Bosna Hersek'in Türkiye'ye geçen yılki ihracatının yaklaşık 400 milyon KM olduğunu ve ticaret hacminin geçtiğimiz yıla göre yüzde 14,9 arttığını söyledi.

Egrlic’e göre, geçen yıl Türkiye'den yapılan ithalat yaklaşık 1,1 milyar KM olarak gerçekleşti. Bu, 2020'ye göre yüzde 43,9 artışa işaret ederken, ithalatın ihracatı karşılama oranı ise yüzde 32,3 oldu.

İnşaat sektörüne özel bir değerlendirme yapan Egrlic, Bosna Hersek'in inşaat malzemeleri pazarının genişlediği ve bunun yanı sıra iki ülke şirketleri arasında başarılı bir iş birliği kurmak için büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.

22 Türk firması, yapı malzemeleri, yalıtım ve güneş enerjisi çözümleri, inşaat kimyasalları, yapıştırıcılar, boyalar, PVC doğrama, PVC ve karton ambalajlar, mobilya malzemeleri, seramik, taş, elektrik bileşenleri, dezenfektanlar ve inşaatta koruyucu ekipmanlar alanında ürün ve iş birliği fırsatlarını sundu.