LG OLED'nin teknoloji ortaklığı ile izleyicilerle buluşan sergide, video sanatı ile göç, kimlik, ekoloji, sosyal adalet ve insan hakları konularına dikkati çekiliyor.

Contemporary İstanbul Vakfı misyonları paralelinde, video sanatı aracılığı ile kayda alınan, insanın yaşadığı yerlerle ilişki kurma biçimlerine ve yeryüzü üzerindeki etkisine odaklanan sergide Ali Kazma, Antonio Cosentino, Berat Işık, Delal Eken, Ebru Ceylan, Ergin Çavuşoğlu, Ferhat Özgür ve Hülya Özdemir'in eserleri yer alıyor.

"Videodaki Manzara" başlıklı sergi, 28 Şubat'a kadar görülebilecek.

"TÜRKİYE'DE İLK KEZ VİDEO SANATI ÜZERİNE BÖYLE BİR SERGİ YAPILDI"

Contemporary İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, yaptığı açıklamada, dijital sanatlar konusunda Türkiye'de öncü ve söz sahibi bir kurum olmak istediklerini söyledi.

Güreli, Türkiye'de ilk kez video sanatı üzerine böyle bir sergi yapıldığını belirterek, şunları aktardı:

"Videodaki Manzara sergisinin içeriği, dünyadaki ve Türkiye'deki sürdürülebilirlik, ekolojik dengelerin bozulması, doğanın tahribatı konularını içeriyor. Bu yılki dördüncü sergimiz. Pandemi zorluklarına rağmen sergilerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu ve benzeri sergilerin daha fazla olacağını düşünüyoruz, hatta sadece İstanbul değil, Anadolu'nun başka şehirlerine de sergileri götürme gereği duyuyoruz."