Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinin ikinci görüşmesi Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında, iki ülkenin Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki müteakip görüşme, 24 Şubat tarihinde Viyana’da gerçekleştirilecektir." ifadelerine yerine verildi.

İLK GÖRÜŞME MOSKOVA’DA YAPILMIŞTI

Türk ve Ermeni temsilcilerin katıldığı ilk görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşmiş ve bir buçuk saat sürmüştü.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki ülkenin müzakereleri ön şart olmadan sürdürme hususunda mutabık kaldığı belirtilmişti.

NORMALLEŞME ADIMININ SÜRECİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13 Aralık 2021’de TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni bir döneme girileceği sinyalini vermişti.

Çavuşoğlu, iki ülke arasında Özel Temsilcilerin atanacağını ve charter uçuşlarının açılacağını ifade etmişti.

15 Aralık’ta Büyükelçi Serdar Kılıç, Ermenistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti.

Ermenistan da Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci olarak atamıştı.