Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile gerçekleştirdikleri görüşmenin Türkiye’nin Bosna Hersek’in gerçek bir dostu olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı’na konuşan Caferoviç, Türk hükümetinin Bosna Hersek’teki gelişmeleri oldukça dikkatli ve ilgili bir şekilde takip ettiğini söyledi.

Akar ile Türkiye ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri arasındaki iş birliğinin farklı yönlerini konuştuklarını bildiren Caferoviç, “Türkiye, Bosna Hersek’in egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve devlet kurumlarını tartışmaya açık olmayan bir surette destekliyor. Barışı Uygulama Konseyi’nin (PIC) bir üyesi olarak Türkiye, Dayton Barış Anlaşması’na olağanüstü destek sağlıyor ve Dayton’un 26 yıl boyunca uygulanmasıyla ulaşılan reformları destekliyor. Türkiye aynı zamanda AB ve NATO üyeliğimizi de destekliyor. Bosna Hersek ve Silahlı Kuvvetlerimiz için Türkiye ile savunma ve savunma sanayii sahalarında iş birliğini sürdürmemiz çok önemli” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği liderlik sayesinde Türkiye’nin bölgede olağanüstü bir bilgelikle siyaset yürüttüğünü söyleyen Caferoviç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türkiye, Bosna Hersek’te tüm tarafların güvenini kazandı ve Bosna Hersek’in her kesimini, ülkedeki tüm halkları desteklemek ve iş birliği ve ortak çıkarlar üzerinde ısrar etmek suretiyle bunlarla iyi ilişkiler inşa etti. Bosna Hersek için bütünleştirici ve istikrar sağlayıcı böyle bir saikin olması çok önemli” diye konuştu.

Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı dün kabul etmişlerdi.