Tunus Devrimi’nin yıl dönümünde bir araya gelen Darbeye Karşı Yurttaşlar Girişimi, Ennahda, Cumhuriyetçi ve Demokratik Akım ve çok sayıda işçi derneği bu akşam sokağa çıkma çağrısında bulundu.

Çağrıya uyan vatandaşlar, hükümetin toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklama kararına rağmen, barışçıl gösteri haklarını kullanmak için meydanlara çıktı.

Tunus’ta devrimin yıldönümü dolayısıyla, başkentin merkezinde bulunan Habib Burgiba Caddesi ve Belediye Tiyatrosu'nun çevresi giriş çıkışa kapatıldı.

Kolluk kuvvetleri Burgiba Caddesi’nde yoğun güvenlik önlemleri alırken, bölgede yer alan işletmelerin günlük faaliyetlerine ara vermeden devam ettiği gözlendi.

BAKANLIK GÖSTERİLER İKİ HAFTA ERTELENEMSİNİ İSTEDİ

İçişleri Bakanlığı, daha önce açık ve kapalı alanlarda yapılacak tüm gösterilerin, iki hafta süreyle ertelenmesi veya iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Ülkedeki güvenlik birimlerine seslenen Demokratik Akım Genel Sekreteri Gazi El-Şavaşi,, “Bugün, insanlar şanlı Tunus Devrimi Günü'nü kutlamak için dışarı çıkacak. Devlet, cumhuriyetin tarafsızlık, profesyonellik ve barışçıl gösterilerin iyi yönetimine ilişkin yasalara uymalı” dedi.

El-Şavaşi sosyal medya hesabındaki bir paylaşımda ise güvenlik güçlerinden kitleleri bastırmak, kısıtlamak, saldırmak veya barışçıl bir ortamda gösteri yapma ve görüşlerini ifade etme gibi meşru haklarını kullanmalarını engellemeye yönelik verilen emir ve talimatları uygulamamasını istedi.