Tutuklu bulunan eski Tunus Başbakanı Hamadi Cebali'nin açlık grevine başladığı ve durumunun kötüleşmesinin ardından yoğun bakıma kaldırıldığı açıklandı.

Cebali, Tunus'ta siyasi bir darbeyle gücü elinde toplayan Kays Said'in kurguladığı iddia edilen bir "kara para aklama" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Cebali'nin avukatı AFP'ye verdiği demeçte, tutuklanması sebebiyle açlık grevine giden eski başbakanın durumunun kötüleştiğini ve yoğun bakıma kaldırıldığını açıkladı.

Avukat, aile bireylerinin, Cebali'nin hastalıklarından dolayı ilaçlarını görevlilere teslim etmesine rağmen, yetkililerin ilaçları Cebali'ye vermediğini de sözlerine ekledi.

Nahda Hareketi Partisi'nde eski bir üst düzey yetkili olan Cebali, yurt dışından Tunus'taki bir yardım derneğine fon aktararak para akladığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Nahda Hareketi yetkilileri, söz konusu iddiaları yalanlayarak, Cebali'nin tutuklanmasını siyasi amaçlar elde etmek üzere yapılan bir kampanyanın sonucu olduğunu belirtti.

Cebali'nin tutuklanmasından önce Nahda Partisi'nin iktidarda olduğu dönemde eski Adalet Bakanı olan Nureddin Bhiri de ev hapsinde tutulmuştu.