Romanya ve Bulgaristan Tuna Nehri üzerinde 5 yeni köprü inşası için fizibilite çalışmalarına başladı.

Köprü inşası için fon ayıran Romanya ve Bulgaristan Tuna Nehri’ni temizleme sözü verdi. Tuna Nehri üzerinde kurulacak köprülerin inşasının 1 Temmuz’da başlaması planlanıyor.

Romanya Ulaştırma Bakanı Sorin Grindeanu ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Nikolai Sabev’in Bükreş’teki görüşmesi sonrası araştırmalara başlandı.

Tuna Nehri üzerinde iki ülkeyi bağlayan iki köprü olmasının yanı sıra 5 yeni köprü için başlatılan fizibilite çalışmaları başarı olarak kaydediliyor.

BULGARİSTAN FON AYIRIYOR

Bulgaristan ve Romanya Tuna Nehri’ni temizleme taahhüdü verdi. Bulgar makamları söz konusu taahhüt için 15 milyon lev (7,7 milyon avro) bütçe ayıracak.

Bulgaristan tarafından, “Belgeler hazırlandı. İlk kontroller için Kamu İhale Kurumu’na gönderildiler ve fonlar üç yıl boyunca dağıtıldı” açıklaması yapıldı.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Sabev, Romanya’yı Bulgaristan’a bağlayan ana bağlantılardan biri olan trafiği Giurgiu-Ruse köprüsünü etkilemeyecek bir çözüm bulmak için Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile görüştü.

ROMANYA’DAN İŞ BİRLİĞİ SÖZÜ

Romanya Ulaştırma Bakanı Grindeanu ise, Bulgaristan ile önemli bir güney sınır geçiş noktası olan Giurgiu’daki yenileme çalışmalarını hızlandırmak için yerel makamlarla iş birliği yapma sözü verdi.

Tuna Nehri üzerindeki 5 yeni köprü inşasının 1 Temmuz itibarıyla başlaması planlanıyor.