Kaynak, "muhalif gruplar Ankara'nın talimatıyla tam alarma geçirildi" dedi.

Ordunun, İdlib ilinde, Mare ve Azez (kuzey Halep) şehirleri bölgesindeki bazı yerleşim yerlerinde, şehir bölgesindeki Minnak Askeri Havaalanı’nın yakınında çeşitli yönlerde çalışmak üzere bölündüğünü açıkladı.

Muhabire verilen demece göre, İdlib'in kuzeybatısında bulunan muhalif grupları desteklemek için Türkiye liderliğindeki gruplar aynı anda iki operasyona hazırlanıyor.

Operasyonun herhangi bir zamanda, beklenmedik bir şekilde olabileceğini açıklayan kaynak, “Büyük olasılıkla, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinden sonra.” dedi.

Türk lider, Moskova ile S-400 anlaşması nedeniyle Ankara'ya vermeyi reddettikleri F-35 savaş uçaklarının 1.4 milyar dolarlık borcunun geri ödenmesini Glasgow'daki Amerikalı mevkidaşı ile görüşeceğini belirtti. Beyaz Saray, yaklaşan bir toplantının haberlerini doğrulamadı.

Daha önce Erdoğan, PKK/YPG’lilerin Türk askerlerine yönelik artan saldırılarını gerekçe göstererek yeni bir askeri harekatı yalanlamadı. Parlamento, Suriye ve Irak'taki mevcut askeri operasyonun iki yıl süreyle uzatılmasını onayladı.