İdlib gözlem noktalarında bulunan Türk askerleri, Rusya ve Esed rejiminden gelebilecek herhangi bir saldırı durumuna karşılık alarm durumuna geçti.

Araştımacı-Yazar Ensar Çalışkan: "Bir haftadır İdlib’de Yaptığım incelemelerde cephe hattında ciddi bir hareketlilik olduğunu gözlemledim. Rusya ve Esed rejiminin artan askeri hareketliliği hemen göze çarpıyor. Sıfır noktasından yaptığımız incelemelerde bölgede askeri hareketliliği gözlerimizle gördük" dedi.

Ensar Çalışkan ayrıca, "Özellikle Cebel zaviye bölgesinde artan saldırılar karşısında Muhalifler ve TSK dikkatini arttırmış durumda. Bölgede görüştüğüm askeri yetkililer herhangi bir saldırıya karşı hazır olduklarını, yapılacak saldırılara misli ile cevap vereceklerini belirttiler. M-4 yolu, Türkmen Dağı ve Cebel Zaviye bölgesinin olası bir savaşın merkezi olacağı” ifadelerini kullandı.

RUS UÇAKLARI İDLİB HAVASAHASINDA

Rus uçaklarının İdlib hava sahasında uçuş yaptığı ve bölgede ciddi askeri hareketliliğin olduğu yerel kaynaklarca bildirildi. Yerel kaynakların ifadesine göre Soçi görüşmesi öncesi bölgede gerilimin artması bekleniyor.

Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre Rusya, Suriye'nin gerginliği azaltma bölgesi olan İdlib'de sivil bölgelere, hastanelere ve okullara hava saldırıları düzenleyerek İran ve Türkiye ile yapacağı Soçi Mutabakatı öncesinde masada elini güçlendirmek istiyor.