Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyareti sırasında Togo'ya 2 adet Türk üretimi Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo'nun başkenti Lome'den ayrılmadan önce Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe ile Gnassingbe Eyadema Uluslararası Havalimanında teslimi yapılan araçları inceledi.

İki lidere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Togo Silahlı Kuvvetler Bakanı Essossimna Gnakade de eşlik etti.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT A.Ş. tarafından yerli ve millî olarak üretilen Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT), dost ve kardeş ülke Azerbaycan ve Burkina Faso’nun ardından Togo’ya da ihraç edildi.

ASFAT'ın dizayn, prototip, seri üretim ve sertifikasyon çalışmalarını kamu ve özel sektör iş birliğiyle 14 ayda tamamladığı MEMATT, Burkina Faso’nun ardından Togo’nun envanterine girdi.

Togo’ya 2 adet MEMATT teslimatı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Togo Silahlı Kuvvetleri Bakanı Gnakade’nin teşrifleriyle gerçekleştirdi.

ASFAT A.Ş. resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “MEMATT ihracatı hız kesmiyor!Azerbaycan ve Burkina Faso’dan sonra ASFAT, Togo’ya 2 adet MEMATT teslimatını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan, Togo CB Gnassingbe, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ve Togo Sil. Kuv. Bakanı Gnakade’nin teşrifleriyle gerçekleştirdi.Togo’ya hayırlı olsun!” ifadelerine yer verildi.