Türk Hava Yolları'nda (THY) bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti. İlker Aycı'dan istifa etmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği iddia ediliyordu.

Ocak ayının başlarında yaşanan Kazakistan protestolarının olduğu günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Kazakistan'da mahsur kalan kalan Aycı, eşi ile birlikte bir kargo uçağı ile Türkiye'ye dönmüştü. Ekip arkadaşlarını Kazakistan'da bırakmış olması, İlker Aycı'nın eleştirilmesine neden oldu.

YENİ THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI: AHMET BOLAT

Yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre, İlker Aycı'nın istifasından dolayı boşalan yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna Prof. Dr. Ahmet Bolat getirildi.

Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY’de Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda 2 Mayıs 2018 tarihinden beri Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi'nde (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini de üstlenmekte.

THY'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı ilk açıklamada, "THY Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunuyorum. Öncelikle bana bu görevi tevdi eden kurul üyelerine teşekkür ederim. Layık görüldüğüm görev ve sorumluluğun ne derece önemli olduğunun farkındayım. Ülkemizin gökyüzündeki gururu olan ve uzun yıllardır görev yapma şansı bulduğum şirketimizin küresel başarı yolculuğunda çok daha iyi yerlere ulaşması için tüm arkadaşlarımızla birlikte gayret göstereceğiz. 84 milyon vatandaşımızın ortak değeri olan Türk Hava Yolları'nın yeni başarı hikayelerini inşallah hep birlikte yazacağız." ifadelerini kullandı.