The Guardian'da yer alan haberde ABD polisinin uyguladığı ayrımcılığı sayısal verilerle ortaya koyuyor. Gazete 2021 yılına dayandırdığı bazı verilerle ABD'nin California eyaletindeki siyah vatandaşlara karşı uyguladığı ayrımcılığı sayfasına taşımış.

ABD polisi siyahi sürücülerin trafikte beyazlara göre daha fazla durduruldukları, siyahi yayaların beyazlara göre 2.2 kat daha sık arandığı buna ek olarak 15 ve 17 arası siyahi gençlerin beyaz gençlerden neredeyse 6 kat fazla arandığı haberde yer alan önemli bir detay olarak ortaya çıkıyor.

How to Reduce Police Violence in the US: Research-Based Methods

ABD polisi siyahlara karşı uyguladığı ayrımcılığı Hispaniklerde de görmek mümkün. Hispanikler beyazlara göre 1.4 kat daha fazla güç kullanımıyla karşılaşırken, beyazlara göre de 4 kat fazla aranıyor.

The Guardian'ın ulaştığı bu veriler ise California Irk ve Kişilik Profili Oluşturma Kurulu, 58 yerel emniyet teşkilatından gelen 2021 verilerinden oluşturulmuş.

Data Show Deaths From Police Violence Disproportionately Affect People of  Color

Verilere göre, ırksal profillemenin eyalette sistematik bir sorun olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Eyaletin en büyük polis departmanlarından elde edilen verilere göre 2021'de araçlar ve yayalar 3,1 milyondan fazla kez durdurdu. Aynı zamanda rapora göre vakaların yüzde 42'den fazlasında durdurulan kişi kolluk kuvvetleri tarafından Hispanik olarak kayda geçirildi. Yüzde 30'dan fazlası beyaz,y üzde 15'i siyah olarak tanımlandı. Aynı zamanda, makalede belirtildiği gibi, İspanyollar eyaletin toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 39'unu, beyazlar yüzde 35'ini ve siyahlar yüzde 6'sını oluşturuyor.