The Economist dergisi, bu hafta küresel gıda krizi ve iklim değişikliği konusunu gündeme aldı. Ukrayna-Rusya savaşının dünyayı açlığa ittiği belirtildi.

Görselde, buğday başakları kuru kafa simgesi üzerinden temsil edildi. Dergi, daha önce de Kovid-19'u kapağına taşımıştı.

Yaklaşan Gıda Felaketi başlığıyla çıkan dergi, Ukrayna’nın savaştan önce Avrupa için bir tahıl ambarı olduğu hatırlatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş kararının, bölgeden uzak insanları bile olumsuz etkilediği, Putin'in bundan pişmanlık duyabileceği belirtildi.

BUNU DÜZELTMEK HERKESİN İŞİ

Derginin son sayısında, "Savaş, kırılgan dünyayı kitlesel açlığa doğru itiyor. Bunu düzeltmek herkesin işi" ifadeleri yer aldı.

Ukrayna’nın depolarında 40 milyon tahıl ürününün savaş nedeniyle ihraç edilemediğine dikkat çeken The Economist, savaş nedeniyle buğday fiyatlarının son yılların en yüksek düzeyine çıktığı belirtildi.

İngiltere merkezli yayın kuruluşu, koronavirüs, iklim değişikliği ve enerji şokuyla zayıflamış küresel gıda sisteminin Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte daha büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

THE ECONOMİST’TEN PUTİN’E ÇAĞRI

Dergide yer alan makalede, “Yaklaşık 250 milyon kişi kıtlığın eşiğinde. Muhtemel olduğu gibi, savaş uzarsa ve Rusya ve Ukrayna'dan gelen tedarik sınırlı olursa, yüz milyonlarca insan daha yoksulluğa düşebilir. İnsanlar açlıktan ölecek” ifadeleri yer aldı.

Gıdanın bir silah olarak kullandığını öne süren The Economist, Rusya Devlet Başkanı Putin’e çağrı yaptı. Açlığın dünya liderleri tarafından çözülmesi gereken küresel bir sorun olduğu belirtildi.

Makalede, “Rusya, Ukrayna ekonomisini boğmaya çalışıyor. Ukrayna ise mayınlarını temizlemekte isteksiz. Onları pes etmeye ikna etmek gerekiyor. Kırılgan bir dünyayı beslemek herkesin işi” denildi.