SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, geçen yılın Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile video konferans görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Eyüp Serbest'in haberine göre, Tesla Türkiye'de kurduğu Tesla Motorları şirketi ile tüm modellerini ülkeye getirecek. Gelecek modeller arasında firmanın ürettiği en hızlı ve en ileri teknolojili araç olan Tesla S modeli de var.

TEK SEFERDE 50 MİLYON TL'LİK SERMAYE ARTIŞI

Yapılan habere göre Elon Musk, Türkiye'de kurduğu Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi'nin sermayesini tek seferde 50 milyon TL ödeyerek arttırdı. Ayrıca Musk yaklaşık 6 yıldır Lufthansa Havayolları’nın Türkiye-Irak CEO’su olarak görev yapan Kemal Geçer ile bizzat görüşerek transfer etti. Kemal Geçer Lufthansa Havayolları’nın yüzde 20 büyümesinde büyük pay sahibiydi.

Türkiye'yi 2017 yılında ziyaret eden Elon Musk, ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşmüştü. Ülkeden ayrıldıktan sonra da ikili defalarca kez video konferans yöntemiyle görüşmeye devam etmişlerdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elon Musk'tan "Sevgili dostum" diye bahsederken, iki arasında yaşanan bir video görüşme sonrası yaptığı açıklamada "rGörüşmede, Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda işbirliğine ilişkin hususları ele aldık. Teknoloji alanında ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeyi ve milletimize fayda sağlama amacıyla bu alanda atılan her adımı desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadeleni kullanmıştı.