EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince 28 ilde “Keneoperasyonu başlatıldı.

Yapılan açıklamaya göre, vatandaşı borçlandıran, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde eden fırsatçılara yönelik 6 aydır süren planlı çalışma tamamlandı.

Sabah erken vakitlerde İstanbul, Ankara ve Adana başta olmak üzere 28 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

KOM birimleri, Cumhuriyet savcılıkları tarafından gözaltı kararı verilen 133 şüphelinin yakalanması için harekete geçti, 27 kişi ifade vermek üzere emniyete davet edildi.

Operasyonlarda şüphelilerden 115'i gözaltına alınırken, 18'inin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İfadeleri alınmak üzere emniyete davet edilen 27 kişiden 21'inin işlemlerine de başlandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda MP5 otomatik silah,132 tabanca ve tüfek fişeği, 4 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız av tüfeği, 1’er kılıç ve bıçak, 195 çek ve senet,12 noter vekaletnamesi, 5 tapu belgesi ile çok sayıda alacak verecek notlarının bulunduğu belgeler bulundu.

Farklı kişilere ait 177 kredi kartı, 22 pos cihazı ile suçta kullanıldığı değerlendirilen 98 bin 295 lira, gümrük kaçağı 490 parfüm, 620 paket sigara, 774 puro, 85 elektronik sigara kiti, 10 bin 752 makaron ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

BORÇLARINI ÖDEYEMEYENLERİN EV, ARABA VE ARSALARINA EL KOYMUŞLAR

Şüphelilerin vatandaşlara verdikleri borç için senet düzenledikleri ve bu senetlerin üzerinde tahrifat yaptıkları, acil nakit ihtiyacı olan kişilere komisyon karşılığında POS cihazı kullandırdıkları, borçlarını ödeyemeyenleri ise aileleri ile tehdit ederek ev, araba ve arsalarına el koydukları tespit edildi.

TEFECİLERE YÖNELİK 2021'DE DE İKİ OPERASYON YAPILDI

2021'de düzenlenen "Tefecilik 1" ve "Tefecilik 2" operasyonlarında 478 şüpheli adli makamlara sevk edilmişti.

Yapılan operasyonlarda çok sayıda av tüfeği, tabanca, senet, POS cihazı, uyuşturucu ve para ele geçirilmişti.