AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı "bölücü terör örgütü PKK'nın katliamları", AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş "Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça provokasyon", İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu "diş hekimlerinin sorunları" ile ilgili gündem dışı konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, "Biz Türkler acılarımızı anlatmayı, paylaşmayı sevmeyiz ancak biz anlatmayınca bize o acıları yaşatanlar, bize katliam yapanlar, bize 'katliam yaptığımız' iddiasıyla propaganda yaparlar; Ermeniler 1915'te soykırım yaptığımızı iddia ederler, Süryaniler kendilerine 'kılıç artığı' der, Rumlar 19 Mayıs'ı 'Pontus Rum soykırımı' olarak adlandırır fakat aslında hepsinin tam aksi gerçekleşmiştir." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın sivil katliamlarını, bölgede terör estirmek, bölgede yaşayan halka biat ettirmek, siyasi iktidara istediklerini yaptırmak amacıyla gerçekleştirdiğini söyleyen Özşavlı, "Bu yetmezmiş gibi katlettiği Kürtler için 'işbirlikçi', 'ajan' gibi ithamlarla yaptıkları katliamları meşrulaştırmaya çalışırlar. PKK'nın tüm bu yıldırma politikalarına rağmen AK Parti halen PKK'nın desteklediği siyasi partiden çok daha fazla oy alıyor ve almaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim yakmakla yırtmakla yok edilemez"

AK Parti'li Güneş, son günlerde Müslümanların kutsallarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik provokasyonların, düşünce ve ifade özgürlüğü kılıfına sokularak izah edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün hakaret etme, nefret suçu işleme, terör propagandası yapabilme özgürlüğü olmadığının altını çizen Güneş, "İsveç ve Hollanda'da vuku bulan bu azgın dengesizlikleri nefret suçu, düşünce özgürlüğü olarak tevil etmek aynı suça iştirak etmektir." dedi.

İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı kınadığını ifade eden Güneş, "Kur'an ı Kerim'in yakılması, yırtılması ve bu alçak saldırının Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilmiş olması konuyu bizim açımızdan daha da önemli kılıyor. Ebu Cehil ve torunlarının çabaları beyhude. Kur'an-ı Kerim, insanlığı aydınlatmaya başladığı günden beri ışığından hiçbir şey kaybetmedi. Kur'an-ı Kerim Rabb'imizin koruması altında. Kur'an-ı Kerim yakmakla yırtmakla yok edilemez. Kur'an-ı Kerim'in sahibi Allah'tır. Allah'a savaş açanlar yenilmeye mahkumdur." değerlendirmelerde bulundu.