Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı'nın açılışında değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütlerine yönelik kara harekatı mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En kısa sürede tankımızla hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kara harekatı ile iligli şu açıklamalarda bulundu.

YENİ KARA HAREKATI OLACAK MI?

Tabii biz bu kutlu mücadeleyi verirken, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını engelleme çabaları her gün kesintisiz sürüyor. Esasen bu topraklar asırlardır terör eylemi kılıfı altında sergilenen ihanete maruz kalmıştır. Önceki hafta İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıyı da mertçe karşımıza çıkmaya yüreği yetmeyenlerin giriştiği alçakça bir eylem olarak görüyorum. Bu alçakla saldırıya cevabı terör hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Kendilerini en güvenli hissettiği yerlerde başına yapan bombaları hazmedemeyen terör örgütü bu defa da sınır bölgelerimizdeki sivil yapıları ve insanlarımızı hedef almıştır. 4 yaşında çocuk ya, 4 yaşında şehidimiz, 22 yaşında öğretmenimiz rahmetli oldular. İnşallah bu kardeşlerimizin dökülen tek damla kanı dahi boşa gitmeyecektir. Ülkemiz sınırlarına ve vatandaşlarımıza saldırının yeri bellidir. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini, silahlandırdığını, cesaretlendirdiğini de biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden değildir, sabrımız bir hukuk devleti olarak diplomasiye, yaptığımız anlaşmalara, bize verilen sözlere sonuna kadar riayet etme hassasiyetimizdendir.

Buradan ilan ediyorum, biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze riayet ederek üzerimize düşeni yerine getirdik. Türkiye’yi harf oyunları ile terör örgütlerinin ismini değiştirerek oyalayacağını sananlar için yolun sonu gelmiştir.

Bu saatten sonra bizim için tek ölçü vardır o da kendi vatandaşlarımızın güvenliğidir, bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gideriz.

Birkaç gündür uçağımızla, topumuzla, SİHA’mızla teröristlerin tepesindeyiz, inşallah en kısa sürede bizimle birlikte yol yürüyen dostlarımız, askerimizle birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız bu böyle biline.