Ahundzade, Kandahar’da Taliban yetkililerine gerçekleştirdiği konuşmasında, geçmiş yönetimin ve çalışanlarının eski suçlarından dolayı cezalandırılmaması gerektiğini belirtti.

İlan edilen genel af kurallarına riayet edilmesini isteyen Ahundzade, tüm mensuplarının komutanlarının emrine uyması gerektiğini söyledi.

"Yetkililerinizin size emanet ettiği sorumluluğu usul, esas ve kanuna göre yerine getirin ve keyfi faaliyetlerden kaçının" ifadesini kullanan Ahundzade, Taliban üyelerine Afganların haysiyetlerinin korunması ve adaletin uygulanması için mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.

Zorbalığı kabul etmeyen Ahundzade, "Taliban hükümet yetkilileri, dil ve etnik kökenine göre değil, yeteneğine göre görev vermelidir. Büyüklere saygı duyulsun ve herkesin hakkı kendisine ödensin." dedi.

Vatandaşlarının yurt dışına gitmesine gerek olmadığını belirten Ahundzade, her vatandaşının saygın olduğunu ifade etti

Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Taliban lideri Ahundzade, 8 Aralık'ta yaptığı yazılı açıklamasında, yetkili mercileri Afganistan’dan ayrılmak isteyenlerle "doğrudan görüşmeye" ve endişelerini dinledikten sonra çözüm bulmaya çağırmıştı.