Afganistan'da işgalin sona ermesinin ardında uygulanan Batı yaptırımları ülkede yaşam koşullarını zorlaştırırken aileleri de zor kararlar almaya itiyor.

Afganistan'ın doğusunda bulunan Nangarhar eyaletine bağlı Achin ilçesinde ekonomik zorluklarla baş edemediği için kızını satmak zorunda kalan çaresiz babaya Taliban yönetimi el uzattı. Ailenin tüm borçlarını ödeyen Taliban yönetimi ve kız çocuğunu mağdur olmaktan kurtardı.

Afganistan İslam Emirliği Faziletin Yayılması ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı tarafından ekonomik zorluklar yaşayan ailenin borçları ödendi. Bakanlıkı tarafından yapılan açıklamada, ülkede kızların satılması ile ilgili tüm taraflar hakkında yasal sürecin işletileceği ve bu tür olayların önüne geçilmesi için gerekli olan herşeyin yapılacağı kaydedildi.

Faziletin Yayılması ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı sözcüsü Muhammad Sadık Akaf tarafından yapılan açıklamada bakanlıklarının olaydan haberdar olur olmaz konuyla ilgililendiklerini, borçlunun tüm borçlarının bakanlık tarafından kapatıldığını belirtirken, "Bu tür olumsuz olayların önüne geçmek için bakanlık olarak çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. Bu tür ihlallere karışan tüm taraflar hakkında yasal işlem başlatılacaktır ve hukuk önünde gereken ceza da verilecektir.Bu ülkede hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Taliban karşısında yalan ve provakatif haberlerin yapılması için uğraşanlar ise sadece Afgan toplumuna zarar vermektedir."dedi.