Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, resmi temaslarda bulunmak üzere, 22 Haziran tarihinde Ankara’yı ziyaret edecek.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in gelmesinden bir gün sonra gerçekleşecek ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel meselelerin görüşülmesi bekleniyor.

Söz konusu olası ziyaret, Washington Post’ta çalışan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi sonrası bir ilk niteliğinde olacak.

PRENS SELMAN'DAN AKDENİZ TURU

Reuters Haber Ajansı, Prens Selman'ın Haziran ayında Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Ürdün turu planladığı ve yeni ticaret anlaşmaları hedeflediğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Nisan'da Riyad'a resmi ziyarette bulunmuştu.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Körfez Bölgesi'ndeki kardeşlerimizin istikrarına ve güvenliğine kendi istikrarımız ve güvenliğimiz kadar önem verdiğimizi her vesileyle ifade ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KAŞIKÇI’NIN ÖLÜM EMRİNİ KİM VERDİ?

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA), gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı belirtilmişti.

Washington Post gazetesinin konuyla ilgili kişilere dayandırdığı haberinde, "CIA, Prens Bin Selman'ın Kaşıkçı'nın suikast emrini verdiği sonucuna ulaştı." ifadesine yer verilmişti. Ancak bu konuda CIA tarafından resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Yetkililerin, "yüksek güvenilirliği" bulunduğunu söylediği CIA değerlendirmelerinde, bunun bugüne kadar Muhammed bin Selman'ı cinayetle ilişkilendiren "en belirgin tespit" olduğu ve Donald Trump yönetiminin Bin Selman'ın ilişkilerini koruma çabalarını zora düşürdüğü kaydedilmişti.