Pakistan'ın IMF'den beklediği 7 milyar dolarlık kurtarma paketi dokuzuncu gözden geçirmede sorunlarla karşılaştı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren iki kaynağa göre Pakistan, Suudi Arabistan'dan milyarlarca dolarlık mali destek paketinin gelmesini bekliyor.

Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar daha önce Suudi Arabistan ile müzakerelerin yakında gerçekleşmesini umduğunu söylemişti.

Üst düzey yetkililerden biri Reuters'e yaptığı açıklamada, "İnşallah, büyük olasılıkla bu ay Suudi Arabistan'dan mali destek alacağımızı umuyoruz. Bu paketin bir kısmı rezervlerimize, geri kalanı ise ertelenmiş ödemelerle petrol ve diğer bazı emtialara gidecek." açıklamasında bulundu.

Reuters'e konuşan maliye bakanlığında görevli bir medya yetkilisi, "Pakistan'ın Suudi Arabistan ile kardeşçe ilişkileri var. Her iki ülke de ihtiyaç anında birbirine yardım etti."dedi.

IMF'nin Eylül ayından bu yana dokuzuncu gözden geçirmesi beklemedeyken Pakistan, içinde bulunduğumuz mali yıl için dış ödeme yükümlülüklerini yerine getirmek üzere finansman sağlamak için çaresizce çabalıyor.

İnceleme öncesinde Pakistan, mali destek almak için müttefiklerine yaklaşmaya çalışıyordu ve Pakistan Maliye Bakanı Dar, dost bir ülkeden 3 milyar dolar almayı beklediğini söylemişti.