Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, resmi temaslarda bulunmak için Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı Es-Selam Sarayı'nda ziyaret etti.

Pakistan Başbakanı Şerif, ülkeinin yaşadığı ekonomik zorlukları aşmak için ilk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan'a yaptı. Suudi Prens Selman ile yaptığı görüşme sonrası, Suudi Arabistan'ın Paskistan Merkez Bankası'na 3 milyar dolarlık mevduat sağlama yada diğer seçenekleri değerlendirileceği ifade edildi.

Pakistan yaşadığı ekonomik sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor. Bu kapsamda Pakistan Başkakanı Şerif, ülkesini ekonomik problemelrden uzaklaştırmak için çözüm arayışları içinde.

SUUDİ ARABİSTAN'IN HEDEFİ

Suudi Arabistan'ın bölgede söz sahibi olarak etkinliğini arttıma isteğinde. Özellikle ABD'nin Irak'tan çekilmesiyle başlayan süreçte ki güç boşluğunu doldurma eğiliminde olan Suudi Arabistan, özellikle İran'ın bölgedeki etkinliğine karşı bir politika güdüyor.

Pakistan ise kendisi için büyük bir tehdit olan Hindistan'a karşı Suudi Arabistan ile yürüttüğü güçlü ilişkilerin avantajlarını kullanmayı hedefliyor.