Gamdi, "Devlet, 13 tutuklu hakkında yabancı istihbarat hakkında bir söylenti yaymaya çalışarak onları tuzağa düşürüyor. Bu adaletsiz rejimlerin olağan iddiaları ve aslında baskının devletin temel taşı olduğunu teyit etmemize fayda sağlayan şeyler, "diye tweet attı.

Middle East Monitor'de yer alan habere göre Gamdi, "yurtdışındaki kardeşleriyle haberleşenlerin sayısının devletin tahmin edebileceğinden daha fazla" olduğuna işaret etti.

Geçen Eylül ayında, sürgündeki Suudi muhalif isimler, Krallık'taki muhalefete yönelik artan baskılar sırasında Ulusal Meclis Partisi adlı bir muhalif siyasi partinin kurulduğunu duyurdu. Londra merkezli insan hakları koalisyonu Yahya Asiri tarafından yönetilecek partinin üyeleri arasında akademisyen Madavi El-Raşid, ABD merkezli Abdullah El-Avda ve Kanada'da yaşayan Ömer Bin Abdülaziz ve Said Bin Nasser El Gamdi bulunuyor.

Parti, Kral Selman Bin Abdülaziz döneminde, herhangi bir siyasi muhalefete izin vermeyen mutlak bir monarşiye sahip bir ülkede Suudi yetkililere karşı kurulan ilk siyasi blok oldu.

Ülkede örtük veya açık bir şekilde rejim karşıtı görüşlerini ifade edenler genellikle tutuklanıyor.

Eylül 2017'de Suudi yetkililer, ülkenin önde gelen imamlarını ve aktivistlerini, özellikle de Selman Avde, Avad El-Karni ve Ali El-Ömeri'yi "terörist" eylemlerde bulunmak ve devlete komplo kurmak suçlarından tutukladı.

Uluslararası kuruluşların tahliye taleplerine rağmen bu muhalif isimler cezaevinde tutulmaya devam ediyor.

Çeviri: Engin Dinç