Starlink uydu tabanlı internete bağlamak için bir program başlatmak amacıyla Brezilya’ya giden SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Amazon bölgelerini gezen Musk, direksiyon başında insanlara ihtiyaç duymayan sürücüsüz otomobillerin gelecek yıl yollarda olacağını belirtti.

Elon Musk gazetecilere verdiği demeçte, Tesla’nın gelecek yıl bu zamanlarda denetim için direksiyon başında insan sürücülere ihtiyaç duymadan kendi kendine giden arabalara sahip olacağını söyledi.

Musk, Tesla’nın bundan yaklaşık bir yıl sonra, yani Mayıs 2023’te direksiyon başındaki insanlara ihtiyaç duymadan kendi kendine yol alabilen otomobillere sahip olacağını iddia etti.

BİR MİLYON ROBOTAKSİ HRDRFİ TUTMADI

Elon Musk daha önce de 2022 yılının sonunda yollarda Tesla’nın 1 milyon robotaksisi olacağını belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde Musk, bu yıl sonu için Tesla’nın hedefi olan 1 milyon robotaksisini “FSD Beta’da 1 milyon kişi” olarak değiştirdi.

Robotaxi terimi, Tesla’nın direksiyonda sürücü olmadan hizmet veren yeni girişimini ifade ediyor. Öte yandan, Tesla’nın Tam Otonom Sürüş (FSD) Beta’sı, otonom sürüş sisteminin tüm özelliklerine sahip.

Ancak bazı durumlarda başarısız olabilen sistem, direksiyon başında bir sürücü olmasını zorunlu kılıyor. Sürücüler herhangi bir aksilik durumunda kontrolü ele alarak kötü sonuçlardan kaçınabiliyor.