“Hz. Peygamberin Siyeri” adlı kitabı hazırlayan İstişraf Eğitim Araştırma ve Danışmanlık Merkezi konuyla ilgili özür mektubu yayınladı.

Türkiye sınırına yakın Cerablus ilçesi sakinleri geçtiğimiz perşembe günü ders kitaplarını yaktı. El Bab kenti de dahil olmak üzere diğer bölgelerde yerel halk, ders kitaplarının kaldırılmaması halinde protesto gösterileri düzenleyecekleri konusunda uyarmıştı.

Suriye’nin muhalif bölgelerinde yaşayan çocuklar için özel olarak tasarlanan dini ders kitabında, bir resimde pembe bir kazak ve bordo pantolon giymiş sakallı bir kişi, okul otobüsünden inen kızını selamlamak için eğilmiş olarak tasvir ediliyor. Aynı sayfada “Peygamber kızı Fatıma’yı alır” yazıyor.

MEB’İN HATAYLA İLGİSİ YOK”

Kitabın basımında sorumlu olan İstişraf Eğitim Araştırma ve Danışmanlık Merkezi yayınladığı özür mektubunda, olaydan MEB’in sorumlu olmadığını duyurdu.

Açıklamada, “Bakanlıktan gelen tashihler yapılmış ancak onların bilgisi dışında tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek Bakanlığın bilgisi olmaksızın baskıya gönderilmiştir. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu hatayla hiçbir ilgisi yoktur. Bu aşamada, teknik ve bilimsel olarak tüm yönleriyle hazırlanan müfredatı bir kez daha teyit etmek için yeni bir denetim sürecine başladığımızı ifade ederiz.” denildi.

Gaziantep Valiliği de olayın çok yönlü soruşturulduğunu duyurmuştu.