Bir evden diğerine hareket eden alevleri takip eden bir sivil savunma ekibi köyde kalmakta zorlanırken, mahalle sakinleri gün boyunca sırayla yangını takip etti.

Sudan'daki Yeni Halfa kenti yakınlarındaki köyün sakinleri perşembe günü 'tanımlanamayan yangınların' çıktığını ve şu ana kadar en az 20 evin kül olduğunu doğruladı.

Pazartesi sabahı yerel malzemelerden yapılmış bir odanın tepesinden aniden yangın çıktığını gören sakinlerin korkuları arttı.

Köyün sakinlerinden Mervan Muhammed, “Evin çatısında çıkan yangınların alevlerinin sıçradığını görüyoruz ve sivil savunma görevlilerinin yardımıyla söndürmeyi bitirdiğimizde başka bir evde başlıyor ve böylece yangın bitmiyor” dedi. Köy sakinleri, “Geçen perşembe gününden bu yana bazı terk edilmiş evlerde de yanan bilinmeyen yangınları kovalamak için uzun saatler harcadık.” İfadelerinde bulundu.

Muhammed, yangınların herhangi bir dış aktör veya etki olmaksızın gece saatlerinde tekrar döndüğünü teyit ederken. “Evlerde aniden yangın çıktı, biz de sakinleri tahliye etmeye karar verdik” dedi.

Köyün birçok sakini, bu yangınların insan işi olmadığına inandıkları için toplanıp Kur’an okumaya başvurdu.

Marwan Muhammed, 30 yıl önce köydeki tüm evlerin, nedeni ve kaynağı bilinmeden yanarak kül olduğu aynı köyde ikinci kez böyle bir olayın yaşandığına dikkat çekiyor.

Yerel polisten bir yetkili, itfaiye ekibinin üç gündür köyde olduğunu ve bazı evlerde yangınları söndürmeyi bitirdikten sonra sebebini anlayamadan yangınların yeniden başladığını söyledi.