Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Boris Johnson'ın Putin'in eski İngiltere başbakanını füze saldırısıyla tehdit ettiği yönündeki iddialarının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini veya Almanya'yı asla tehdit etmediğini söyledi.

Alman Bild gazetesine bugün (Pazar) verdiği röportajda Scholz, Şansölye'nin Rus liderle yaptığı telefon görüşmesinde "Putin beni veya Almanya'yı tehdit etmedi" dedi.

Geçen hafta yayınlanan bir haberde Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden hemen önce Şubat 2022'de Putin'in kendisini uzun bir telefon görüşmesinde tehdit ettiğini açıklamış ama bu açıklama Moskova tarafıdan kabul edilmemişti.

Alman Bild röportajında, Scholz'un Rus liderle yaptığı telefon görüşmelerinde de benzer tehditler alıp almadığı sorulduğunda, şansölye "hayır" dedi.

Scholz, Putin ile yaptığı telefon görüşmelerinde, "Putin'e, savaştan yalnızca Rusya'nın sorumlu olduğunu açıkça belirtiyorum" dedi. "Telefon görüşmelerimizde, Ukrayna'daki savaşla ilgili çok farklı tutumlarımız çok netleşiyor" dedi.

Şansölye, Almanya'nın Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya teslim etme kararının Rusya için bir tehdit olduğunu da yalanladı.