Soylu, 17-21 Ocak'ta düzenlenen 110. Dönem Kaymakam Adayları Uyum Kursu'nun Eğitim Dairesi Başkanlığındaki kapanış törenine katıldı.

Tören öncesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan mobil nüfus tırını gezen ve yetkililerinden bilgi alan Soylu, aynı kapasiteye sahip benzer bir tırın Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde de faaliyet göstermesi için talimat verdi.

Daha sonra törende konuşan Soylu, katılan 110 kaymakam adayının içerisinde 16 kadının olduğunu söyledi.

Konuşma sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir telefon görüşmesi yapan Soylu, daha sonra konuşmasını Erdoğan'ın selamlarını ileterek sürdürdü.

Bakan Soylu'nun LGBT dernekleri ile ilgili şu açıklamaları dikkat çekti:

“Bu ülkenin refahı, huzuru, güvenliği, başarısı ve asayişinde, hatta trafik güvenliğinde, kurumlarımızın teknik kapasitelerinde çok önemli bir noktaya geldik. Bunun devamı için sizlerin enerjisine, bilgisine, ortaya koyacağınız gayrete ihtiyacımız var. Tehlikenin büyüklüğünü, işin zorluğunu şuradan anlayın, teröre silah yardımı yaparlardı, bunu bilirdik. Terör örgütlerine para aktarırlardı, bunu da duyduk, bilirdik. Uyuşturucu ticaretini desteklerlerdi, bunu da öğrendik, bunu da bildik."

PROPAGANDA VE İLETİŞİM DESTEĞİ VERİYORLAR

"Bugün iş öyle bir noktaya geldi ki LGBT derneklerine devasa bütçeler aktarıyorlar, bunlara propaganda ve iletişim desteği veriyorlar. Karşımızdaki mücadelenin çetinliğini buradan anlayın. Dolayısıyla bu milletin geleceğini korumak için size, sizlerin ferasetine, bilgisine ihtiyacımız var. Türkiye çok değişti ve bu değişim durmayacak. Bu değişimin lokomotiflerinden birisi de siz olacaksınız. Her ilçeyi olumlu anlamda değiştirecek ve geliştireceksiniz. Artık Türkiye'nin standartları farklıdır. Demokratik standartları, hukuk standartları, hoşgörü standartları, bütün bunlar, çok daha farklıdır. Bu konularda özellikle çok dikkatli olmanızı istiyorum.”