Ürdün resmi ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Askeri Enformasyon Müdürü Albay Mustafa el-Hiyari tarafından yapılan açıklamada, Ürdün sınırlarında 17 Ocak'tan itibaren yeni angajman kuralları uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı.

Yeni kuralların uygulanmaya başlandığı günden bu yana ülke sınırlarında 30 kaçakçının öldürüldüğü bilgisini veren Hiyari, 1 ay içerisinde avuç içi büyüklüğünde 17 bin 348 poşet esrar ve 16 milyondan fazla uyuşturucu hap yakalandığını ifade etti.

Orduda görev yapan albay Zeyd ed-Debbas da, ürdün'e ve ülkesinden komşu ülkelere sokmak için uyuşturucu kaçakçılık ağı kuran bir kaç grubun tespit edildiğini ve Suriye içinde faaliyet gösteren 160 şebekenin gözlemlendiği bilgisini paylaştı.

Açıklamada ahsi geçen uyuşturucu kaçırmak için kurulan grupların insansız hava araçları kullandığını ve araçlarını yüksek riskli ekipmanlarla donattığı bilgisi de yer aldı.

Albay Debbas Ürdün'e uyuşturucu sokmak isteyen kaçakçılara silahlı grupların eşlik ettiğini ve Ürdün ordusuna bağlı askerler ile çıkan çatışmalarda 1 askerin öldüğünü ve bazı askerlerin de yaralandığı bilgisini verdi.