Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sırbistan’ın güvenliğinin Rusya’nın bu ülkeye yönelik tehditlere cevap verme hazırlığına bağlı olduğunu söyledi.

NATO’nun Napoli Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nın ABD’li komutanı Robert Burke, Sırp Kurir gazetesine yaptığı bir açıklamada Sırbistan’ın savunma kapasitesini güçlendirmesinden övgüyle söz etmişti. Burke, NATO'nun Sırbistan'ın savunma sahasındaki reformlarını desteklediğini söylemişti.

NATO yetkilisinin açıklamasına cevap veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sırbistan’ın güvenliğinin birçok açıdan Rusya’nın bu ülkeye yönelik tehditlere cevap verme hazırlığına bağlı olduğunu söyledi.

UĞURSUZ NATO’DAKİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI”

Açıklamasında Zaharova, “Burke ve kendisinin uğursuz NATO’daki çalışma arkadaşlarına hatırlatmak istediğim önemli iki hakikat var. Muhtemelen son iki asırdır Sırbistan’ın savunması büyük oranda Rusya’nın bu güney Slav ülkesine yönelik dış tehditlere cevap vermeye ne kadar hazır olduğuna bağlı oldu” diye yazdı.

Sırbistan’a yönelik dış tehditler ve Sırbistan’a saldıranların tamamının ise “garip bir şekilde” daima halihazırda NATO üyesi olan ülkelerden geldiğini söyleyen Zaharova, “Eğer Burke tarih biliyorsa, açıklaması Rusya’nın Sırbistan’a yaptığı silah sevkiyatlarından, örneğin Kornet tanksavar sistemlerinden memnuniyet duyuyor demektir” dedi.

Sırbistan, geçtiğimiz günlerde Rusya'dan Kornet tanksavar sistemleri teslim almış, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de bu sistemlerin muhtemelen dünyanın en iyisi olduğunu ileri sürmüştü.

Sırbistan, komşusu Hırvatistan'ın Fransa'dan Rafale savaş uçakları satın almasının ardından Rusya'dan yeni silah alımları yapılacağını duyurmuştu.