Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadic, ülkesinin tazminat ödememesi için Srebranitsa’da yaşanan soykırımı kabul etmediğini itiraf etti.

Tadic, katıldığı bir televizyon programında, “Srebrenitsa’da soykırım yaşandı diyemem. Eğer eski bir Cumhurbaşkanı olmasaydım, tavrım farklı olabilirdi." ifadelerini kullandı.

Programda Sosyal Demokrat Parti Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Tadiç ile Dveri hareketinin lideri Bosko Obradovic arasında yaşanan gerilimin ardından Srebrenitsa’da işlenen suçların, Bosna Hersek’in Lahey’deki Sırbistan’ın aleyhine açtığı davadan vazgeçmediği sürece kendisi tarafından “soykırım” olarak değerlendirilmeyeceğini belirten Tadic, "Srebrenitsa soykırımını tanımış olsaydım Sırbistan, Bosna Hersek’e yüz milyarlar tutarında tazminat öderdi." dedi.

Artan gerilimde konuşmasına devam eden Tadic, “Cumhurbaşkanı görevini yapmış olmasaydım, yaklaşımım farklı olabilirdi. Ancak yine de Srebrenitsa’da yaşananlar için özür diledim, yine olsa yine de aynısı yapardım." ifadelerini kullandı.

Tadic’in açıklamalarının ardından söz alan Obradovic, “Tanrı’ya şükür Boris Tadic artık Sırbistan Cumhurbaşkanı değil." dedi.