Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı yüzde 5.17'lik oy oranı ile seçim sonucunu etkileyebilcek 2 milyon 634 seçmenin sesi oldu Sinan Oğan. Seçime katılan Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanları adaylarının yüzde 50'yi geçememesi seçimin ikinci tura taşınmasında etkili oldu. Bu durum Oğan'ın ikinci turda kime destek vereceği sorusunu gündeme taşıdı.

Sinan Oğan bu süreç içinde ATA İttifakı içinde bulunan partilerle ve ardından kendisini destekleyen kanaat önderleri ve tabanı ile görüşerek ikinci turda kimi destekleyeceğine karar verecek.

Oğan, ikinci tur yolunda destekleyeceği İttifak için bazı şartlar öne sürdü ve bu şartları da olmazda olmaz olarak nitelendirdi. Bu şartlardan biri Anayasa'nın 66. Maddesi olan Türklük ibaresi. Oğan, bu maddenin Anayasa'dan çıkarılma isteklerine karşı sert tavır alınmasını istiyor. Diğer bir husus ise 13 milyon sığınmacının ülkerlerine geri gönderilmesi. Terör örgütü ve onların siyasi yapıları ile arasına mesafe konulması ve son olarak da faiz ve enflasyon sarmalına son verilmesi.

Oğan, konuyla ilgili açıklamasında bu şartların özellikle terör örgütleri ve onların siyasi uzantılarının mecliste olmamasını istediklerine önemle vurgu yaptı. Oğan açıklamasında ikinci tur seçimlerin belirleyicisi olacak olanların Türk Milliyetçileri ve Atatürkçülerin olduğunu belirtti.