İşgalci İsrail’in aşırı sağcı Milletvekili Ben-Gvir, Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinli Salim ailesinin evinin önünde kurduğu çadırdaki eylemine devam ediyor.

Gerilimin Ben-Gvir tarafından iyice yükseltildiği Şeyh Cerrah’ta yüzlerce Filistinli Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’nin ardında Cuma namazını kıldı.

Şeyh İkrime, hutbede, “ Adaletsizliğin birçok türü var. Adaletsizliğin en acısı topraklarınıza, evlerinize yapılan saldırı ve sizin evinizden zorla çıkartılma çabasıdır." dedi.

BM'DEN SALİM AİLESİNE ZİYARET

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı kuruluşların yanı sıra Avrupa ülkeleri ve Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğundan temsilciler, işgal altındaki Kudüs'te evinden zorla çıkarılma tehdidi altındaki Filistinli Salim ailesini bu sabah ziyaret etti.

Heyette BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi ile İngiltere, Danimarka, Almanya, İtalya, Japonya, İsviçre, İsveç, İspanya'dan diplomatlar ile Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğundan temsilciler yer aldı.

Heyet, üç kuşaktır Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan ve işgalci İsrail yargısının kararıyla mart ayında evinden zorla çıkarılma tehdidi altında bulunan ailenin durumu hakkında bilgi aldı.

BEN-GVİR EYLEME DEVAM EDİYOR

Salim ailesinin evinin önüne kurduğu çadırla bölgede gerilimi tırmandıran Ben-Gvir, provokatif eylemine devam ediyor.

Sabah saatlerinde eylem çadırına dönen Ben-Gvir ve diğer yerleşimci grupların çağrısıyla, onlarca Yahudi yerleşimci ellerinde İsrail bayraklarıyla Şeyh Cerrah Mahallesi'ne geldi.

İsrail polisi, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı ve bölgeye ulaşan yolları trafiğe kapattı.