Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun 'açık oturuma çıkalım' çağrısına yanıt veren Erdoğan, "Benle ne konuşacaksın? Ortaya koyduğun bir eser yok. Okmeydanı SSK Hastanesi mi konuşacağım?" tepkisini gösterdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 3 BAKANLIK İSTEDİ

İkinci turda Millet İttifakı'nı destekleme kararı alan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın mülteciler hakkında verdiği rakamları eleştiren Başkan Erdoğan, "Bu adam yalancı. '10 geldi, 10 daha gelecek' diyor. Şu anda bizde Suriyeli sığınmacı sayısı 3 milyon 388 bin" dedi. Erdoğan ayrıca Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nan 3 bakanlık istediğini de söyledi. Edoğan, "Numan Bey açıkladı. Özdağ'ın böyle bir talebi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu 3 bakanlık teklifi yapmış. Numan Bey'e 'AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse, bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa, destek veririm' demiş. Numan Bey de kendisine, 'Cumhurbaşkanımız böyle şeylere kapalı' demiş. Biz kesinlikle pazarlık siyaseti yapmayız. İçişleri Bakanlığı talebi oldu. Numan Bey de 'Cumhurbaşkanımız kabul etmez' dedi. Böylelikle bağ koptu." ifadesini kullandı.

PAZARLIK OLMADI

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nı desteklemesi kararına ile ilgili olarak ise Erdoğan, "Pazarlık olmadı. Benim yapımda böyle bir şey söz konusu olmaz" diyerek iddialara cevap verdi.