Abdülkadir Selvi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Dünya Kupası için Katar gezisine davet edildiğimde bir yandan da PKK’ya yönelik Pençe Kılıç Operasyonu’nu takip ediyordum.

O nedenle Katar gezisi için İstanbul Atatürk Havalimanı’nın Şeref Salonu’nda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu görünce dünya kupasını kazanmış gibi sevindim.

AKAR UYUMAMIŞTI

Ama Hulusi Akar selam vermekle yetindi. Belli ki harekâta ilişkin konuşmak istemiyordu ama operasyonu yönettiği için yüzünden sabaha kadar uyumadığı belliydi. Heyette Hulusi Akar’ı görenler tebriklerini iletti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da harekâta ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Ama harekâta ilişkin hazırlıkların kısa bir sürede yapılmadığı izlenimi edindim.

TALİMAT NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Zirvesi için Endonezya’ya hareket etmeden birkaç saat önce İstiklal Caddesi’nde saldırı meydana gelmişti. Erdoğan Endonezya’ya hareket etmeden operasyon talimatını vermiş. Gezi dönüşü harekât planı hakkında son bilgileri alıp “Girin” talimatını vermiş.

KARA HAREKÂTI

Bir yetkiliye, “Hava harekâtının arkasından kara harekâtı gelecek mi?” diye sordum. Onayladı. Ama tabii ki bu durumlarda zaman verilmez.