Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kesintisi yarın bitecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlama29 Ocak itibariyle kaldırılarak son bulacak. Doğalgazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak’tan itibaren %40’tan %20’ye düşürülecek.”

Yapılan açıklamada ayrıca, “Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz.” ifadesine yer verildi.

BOTAŞ’TAŞ DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI

BOTAŞ, internet sitesinden yapmış olduğu duyuruda, ülkemizde son dönemde yaşanan doğal gaz krizine dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, “Bilindiği gibi ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gaz arzının, İran tarafındaki doğal gaz iletim sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağı bildirilmişti.” ifadeleri kullanıldı.

İran’dan Türkiye’ye gaz arzının test amaçlı olarak sınırlı miktarda başladığı belirtilerek, “İran’dan ülkemize gaz arzı test amaçlı sınırlı miktarda başlamış olup BOTAŞ’ın sanayi tüketicilerine yapmış olduğu % 40 kısıntı oranı 31.01.2022 tarih ve saat 08.00 itibari ile % 20’ye düşürülmüştür. “ denildi.

Ayrıca, “Sanayicilerimize göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden dolayı teşekkür ederiz.” ifadesi kullanıldı.