Parti yayınlarının son dönemde ciddi tiraj kaybı yaşadığını ve bu nedenle zor durumda olduğunu savunan Altınok'a göre Sözcü ya da Cumhuriyet gibi gazetelere muhalif kesimden de ciddi tepkiler var. Altınok, hükümete şiddetli muhalif olan tanıdıklarının dahi özel sohbetlerde yapılan kör muhalefete itiraz ettiklerini ve kalp gözlerinin açıldığını öne sürdü.

İşte Altınok'un yazısının ilgili bölümü:

CHP'li belediyelerin Sözcü gazetesi dağıtması üzerine başlayan tartışmada farklı bir noktanın üzerinde durmuştum. Bence, Sözcü ile belediyeler arasındaki "işbirliğinin", dağıtıma kadar varmasının asıl nedeni Sözcü'nün son dönemlerde ciddi tiraj kaybı yaşıyor olması.

Son dönemde Sözcü'nün küçük harflisine dönüşen yılların Cumhuriyet'i gibi, parti yayınlarının hepsi aynı durumda.15 Temmuz, Libya meselesi, sınır ötesi harekâtlar, Rusya ve ABD ile yaşanan gerginlikler ve koronavirüs derken her kritik süreçte Türkiye'ye çelme takmaya çalışan "gazetecilik" epeydir okur kaybediyor.

Çünkü artık okurları bile bu art niyetli yayıncılığın, tıpkı uyuşturucu gibi, kendilerini mutlu etmediğini aksine zehirlediğini fark ettiler... Yaşadıkları ülkeye karşı bu kadar nefretin yalnızca muhalefet refleksiyle izah edilemeyeceğini anladılar... Yalanın, dolanın, çarpıtmanın bu kadarı fazla geldi bünyelerine.

Karantina sürecinde dili daha bir çözülen sohbetlerimizde en sıkı muhalif arkadaşlarımdan bile sık sık bu sekter, kör, mantıksız muhalefete dair özeleştiriler dinliyorum. İster "çakraları" ister "kalp gözleri" açılmış deyin, benim gözlemlediğim atmosferde bu sağduyunun varlığı her zamankine göre daha yoğun hissediliyor.