Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Genel Eğlence Kurumu tarafından teşvik edilen kostüm festivaline özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Yoğun katılım olan festival, Mart ayının başlarında Genel Eğlence Kurumu Başkanı Turki Al-Sheikh tarafından duyurulmuş ve etkinliğin 17-18 Mart tarihleri arasında yapılacağı belirtilmişti.

Genel Eğlence Kurumu başkanı Turki Al-Sheikh de festivale gençleri davet etmek için sosyal medyada paylaştığı videoda, özellikle Amerika'da fazlasıyla izlenen çizgi dizi Simpson maskesi takıp, "Bugün tüm ziyaretçilerimize mesajım... Yarın daha güçlü bir kılıkla bekliyoruz... Şaşırt beni... Seni seviyorum..." ifadelerini kullandı.

Festivale katılanlardan Salim Al-Harthi, "Etkinliği seviyorum. İster büyük ister çocuk olsun herkesin eğlenebileceği böyle güzel bir etkinliğin olması harika bir fikir ve umarım her yıl tekrarlanır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya festivalde çekilen bir çok video ve fotoğraf paylaşılırken, Riyad'ın değiştiğine yönelik bir çok olumsuz yorum yapıldı.

Festivale katılanların büyük bir kısmının Batı ülkelerinde süper kahraman olarak bilinen film ve dizi karakterlerine yönelik kostümler seçmeleri dikkat çekti.