AFP haber ajansı, Rusya’nın Türkiye sınırına yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Tel Rıfat bölgesine takviye birlik gönderdiğini ileri sürdü.

Haberini bölge sakinleri ve bir insan hakları gözlemevine dayandıran AFP haber ajansı, Rus takviye birliklerinin Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'a ulaştığını iddia etti.

Tel Rıfat, Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonuyla teröristlerden temizlediği bölgenin ucunda yer alıyor ve YPG'li teröristlerin Suriye'nin en kuzeybatısında kontrol ettiği bölge.

Bölgede halihazırda Rus birlikleri bulunduğunu hatırlatan AFP'ye göre, Rus güçleri Türkiye'nin kontrol ettiği bölgenin sınırına barikatlar da kurdu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, Rus ordusunun ayrıca Tel Rıfat yakınındaki hava üssüne de takviye asker sevk ettiğini duyurdu. Suriye'deki savaşı yakından takip eden organizasyon, takviye birliklerin Türkiye'nin muhtemel kara operasyonunu durdurmak için Tel Rıfat'a gönderilmiş olabileceği yorumunu yapıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgiye göre, ayrıca Rus askerleri Türkiye sınırının dibindeki Ayn el Arab'a da (Kobani) ulaşmış durumda.

BAKAN AKAR ABD'Lİ MEVKİDAŞI LLOYD AUSTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede, Bakan Akar tarafından; Türkiye ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğu, milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler şartının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığı, terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağı, bu kapsamda DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olduğumuz, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığı vurgulandı.

YILIN SON MGK'SINDA GÜNDEM KARA HAREKÂTI

Milli Güvenlik Kurulu yılın son toplantısını bugün yapacak. Toplantının öncelikli gündemi, terörle mücadele ve Suriye’nin kuzeyine olası kara harekâtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıda, bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da masada olacak.