ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sullivan, CNN'e verdiği mülakatta, Rus güçlerinin başkent Kiev dahil büyük şehirlerde istediği ilerlemeyi gösterememesinin Putin'i hüsrana uğrattığını, Rus birliklerinin Ukrayna'nın her bölgesine saldırmasının buna işaret ettiğini belirtti.

“SALDIRI SÜRPRİZ DEĞİLDİ

ABD istihbaratının, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma planına dair uyarılar yaptığını, bu saldırının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Sullivan, yine de Ukrayna'da Amerikan askerlerinin bulunmadığını ve bulunmayacağını ifade etti.

NATO BÖLGESİNİN HER METREKARESİNİ KORUYACAĞIZ

Sullivan, "NATO bölgesinin her metrekaresini koruyacağız.” diyerek, aynı zamanda vatanlarını cesurca savunan Ukraynalı savaşçılara askeri yardım yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Ülkesinin Putin'e yönelik baskıları artıracağını söyleyen Sullivan, Ukrayna'ya askeri yardım konusunda odaklarının hava savunma sistemleri olduğunu bildirdi.

“PEKİN’İ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Ulusal Güvenlik Danışmanı, ABD'nin Çin'i yakından takip ettiğini ve Pekin yönetimine Rusya'ya yönelik yaptırımları büyük ölçekte delme ya da Moskova'ya gizlice destek çabalarının sonuçları hakkında uyardığının altını çizerek, "Dünyada hiçbir ülkenin Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlardan kaçması için alan sağlamasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.