Gaziyev dışında hastane görevlilerinin davranışları ile ilgili 60 tutsağın daha şikayette bulunduğu belirtildi. Rusya Soruşturma Komitesi, Rostov-na-Donu kentinde bulunan 19 numaralı hastanenin görevlileri hakkında “görevi kötüye kullanma” suçlaması çerçevesinde soruşturma başlattı. Kırım Tatar aktivist Lütfiye Zudiyeva yaptığı açıklamada, “Bu hastanede, Eylül ayında dört görevli, Rus seçimlerinde oy kullanmayı reddettiği için 61 yaşındaki Kırım Tatar siyasi tutsak Servet Gaziyev’i darp etti ve zorla sakalını kesti” diye konuştu.

Gaziyev dışında 60’tan fazla tutsağın, söz konusu hastanede gördüğü insanlık dışı muamele konusunda şikayette bulunduğu aktarıldı.

SAĞLIK DURUMU KÖTÜ OLAN GAZİYEV HASTANEDE DARP EDİLDİ

İşgalci yönetimin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan 61 yaşındaki Kırım Tatar siyasi tutsak Servet Gaziyev, 28 Haziran’da tutukevinde inme geçirdi. Siyasi tutsak inme geçirdikten sadece yaklaşık 2 ay sonra hastaneye yatırıldı. Tedavi görmek için yatırıldığı hastanede Gaziyev, 4 görevli tarafından darp edildi ve sakalı zorla kesildi.