Ukrayna ordusu karşısında 24 Şubat'tan bu yana ağır zayiat veren Rusya, Suriye’deki askeri varlığını azaltma kararı aldı.

Haseke, İdlib, Hama, Lazkiye ve Halep kırsalındaki birliklerini çeken Rus ordusu, bölgede görev yapan uçak gemisini de geri çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölgedeki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, söz konusu iddiaları doğruladı.

ABD, AYRILIKÇILIĞI TEŞVİK EDİYOR

Lavrov, “Suriye'de askeri bir misyonumuz kalmadı. Ancak istikrar ve güvenliği garantilemek için bazı güçlerimiz bölgede kamaya devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyindeki teröre karşı kayıtsız kalamayacağını belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “ABD, Fırat'ın doğusunda ayrılıkçılığı teşvik ediyor” dedi.

SURİYE'YE OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Suriye’den çekileceği haberlerinin basına yansımasının ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

Suriye’nin kuzeyinin terör örgütlerinden arındırılması için yeni bir harekat yapılması talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazırlıklar tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacak” ifadelerini kullanmıştı.