Ukrayna’nın Rus ordusu tarafından işgal edilme ihtimali devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm itidal mesajlarına rağmen gerilimi tırmandırmaya devam ediyor.

Donbas sınırındaki bazı Rus askerlerinin 15 Şubat’ta geri çekildiğini öne süren Putin, son aldığı kararla Savunma Bakanlığı’na yedekte bulunan askerlikle yükümlü vatandaşların eğitime alınması talimatı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yedekte bulunan askerlikle yükümlü vatandaşların eğitime alınması için karar imzaladı.

Rusya Yasal Enformasyon İnternet Portalı tarafından yayımlanan karara göre, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nde, Rusya Ulusal Muhafız Birlikleri’nde, devlet güvenlik kurumlarında ve Federal Güvenlik Servisi kurumlarında askerlik görevi ile ilgili olarak yedekte bulunan Rusya Federasyonu vatandaşlarına 2022 yılında eğitime alınmaları için çağrı yapıldı.

Ayrıca karar ile bakanlar kuruluna ve federal bölgelerin yönetimlerine, yükümlü vatandaşların askerlik eğitimine çağrılması ve ilgili faaliyetlerin uygulanmasını sağlama konusunda talimat verildi.

Rus Federal Yasalarına göre, yedekte olan yükümlüler 3 yılda bir defadan fazla eğitime çağrılamıyor.