Rusya Alışveriş Merkezleri Birliği Başkanı Bulat Şakirov tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya'dan McDonald's'ın çekilmesinin ardından oluşan boşluğu, dünyada 17 ülkede hizmet veren Chitir Chiken'e ait Türk restoranlar dolduracak.

Açıklamaya göre, Chitir Chiken ile anlaşılması halinde 1 ay sonra firma Rusya'da 10 civarı restoran açacak, ilerleyen dönemde ise franchise ortaklı 500-600 restoranlı bir restoran ağı kurulması gündeme gelecek.

Şirketin restoran açacağı şehirlerin, Moskova ve nüfusu bir milyonun üzerinde olan St. Petersburg, Kazan, Volgograd, Samara ve Yekaterinburg olması bekleniyor.

Türk restoran zincirinin Rusya için en önemli avantajı ise, yaptırımlarla ilişkisi bulunmayan ve fiyatlarında ciddi artışların yaşanmadığı Türk yapımı donanımlar kullanıyor olması oldu.

Şakirov, "Gelecek hafta Chitir Chicken ve Rus alışveriş merkezleri yöneticileri, kira sözleşmelerinin yanı sıra işbirliği anlaşmaları imzalayabilirler. Ancak şirketin mekanların tadilatı ve çalışmaya başlamak için gerekenleri getirmesi bakımından 3-4 haftaya ihtiyacı var" dedi.