Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden geçen süre içerisinde hayatlarını kaybeden askerlerin bedenleri iki ülke arasındaki anlaşma gereği takas edildi.

Rusya’dan yapılan açıklamaya göre 160 Ukrayna askerinin cansız bedeni Ukrayna’ya teslim edildi. Teslim edilen bedenlerin çoğunun tanınmaz halde olması ve ölümlerinin ardından geçen sürede bedenlerin bozulmaya uğraması kimlik tespitlerinde zorluklara neden olacağı belirtiliyor. Cesetlerden toplanan kişisel bazı eşyaların ölenlerin tespitinde kullanılmayı amaçlasa da yetkililer bunun çok zor olacağı görüşünde. Yapılacak DNA testlerinin ise aylarca hatta yıllarca bile sürebileceği beliritiliyor.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre Rusya’nın teslim ettiği askerlerin çoğunun Mariupol’de hayatını kaybettiği belirtildi.

Ukraynalı bir yetkili morgların cesetlerle dolu olduğunu ve bundan dolayı da cesetleri soğutucu özelliği olan kamyonlara koyduklarını ifade etti.

İki ülke arasında yapılan takasın güneydoğu Ukrayna’da yer alan Zaporijya bölgesinde gerçekleştiği ve bu tarz takasların devam edeceği bildirildi.

Ukrayna’nın Rusya’ya teslim ettiği ceset sayısıyla ilgili kesin bir bilgiye henüz ulaşılmadı.