Rusya Savunma Bakanlığı, Rus zırhlı araçlarının ilerleyişini, imha edilen kontrol noktalarını, yıkılan köprüleri gösteren ve askeri araçların portatif köprüden geçiş görüntülerini içeren yaklaşık üç dakikalık bir video yayımladı.

Yayınlanan videoda, zırhlı araçlara helikopterin eşlik etmesi dikkat çekti.

RUSYA İLE UKRAYNA, SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN MÜTABAKATA VARDI

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) doğuya doğru genişleme politikasını bahane eden Rusya, 2008’de Gürcistan’a bağlı Güney Osetya ve 2014’te kadim Türk yurdu olan Kırım’ı işgal etti.

Saldırgan politikalarına hız kesmeden devam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son olarak Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının 8'inci gününde, ülkeler arasındaki müzakerelerin ikincisi gerçekleştirildi.

Belarus'un Brest kentinde gerçekleşen görüşmede, Rusya heyetine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetine ise Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak başkanlık etti.

İki ülkenin gerçekleşen ikinci tur müzakerelerde sivillerin tahliye edilmesi için ortak koridor oluşturulması için mutabakata vardığı belirtildi.

"ORTAK İNSANİ KORİDORDA ANLAŞMA SAĞLANDI"

Ukraynalı temsilci, müzakerelerin 3'üncü turunun yakın zamanda yapılması konusunda anlaşıldığını belirterek, iki tarafın, sivillerin tahliyesinde ortak insani koridor sağlanmasında görüş birliğine vardığını bildirdi.

Buna göre anlaşma, sivillerin tahliyesi sırasında muhtemel geçici ateşkesi de içeriyor.