Kimliği belirsiz kişilerce Rusya Merkez Bankası binasına bomba yerleştirildiği dair ihbar yapıldı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, söz konusu ihbar sonrası yaşanan panik nedeniyle bina personeli tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

İSİMSİZ TELEFON

Yapılan kontrollerin ardından binada bomba bulunduğuna dair ihbarın yalan olduğunu bildirildi.

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, bankaya gelen isimsiz bir telefonla, binada bomba olduğuna dair ihbar yapıldığı kaydedildi.

İhbarı gerçekleştiren şahsın kripto paralarla ilgili konuştuğu belirtilen açıklamada, “Binadaki tüm personel tahliye edilirken, gerekli kontroller yapılıyor" ifadesi kullanıldı.

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ YASAĞI

Rusya Merkez Bankası, dün yaptığı açıklamada, Rus ekonomisinin olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini yasaklamayı önermişti.

Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan “Kripto Paralar: Eğilimler, Riskler ve Önlemler” adlı raporda, bireysel yatırımcılar için kripto para birimlerinin, yapılan yatırımların tamamen kaybolması anlamına gelebileceği belirtildi.

Kripto para piyasasındaki büyümenin, bir balona dönüştüğüne işaret edilen raporda, “Rusya Merkez Bankası, Rusya'da kripto para madenciliğindeki mevcut ölçeğin ve daha da yayılmasının ekonomi ve finansal istikrar için önemli riskler taşıdığına inanıyor” ifadelerine yer verildi.