Dünyanın en büyük torpidosu olarak bilinen Poseidon'un seri üretimden çıkış tarihi belli oldu. Rus askeri kaynaklarından elde edilen bilgiye göre radyoaktif tsunamilere yol açabilcek bir güce sahip olan Poseidon'un 2024'ün sonunda yada 2025'in başında Rus Donanması'nın Pasifik filosunda bulunacak.

Ortadoğu Haber'in elde ettiği bilgilere göre; Poseidon'un ilk etapta Belgrod ve Khabarovsk adlı denizaltılarda kullanılacağı ardından da diğer bütün denizaltılar için de hazır hale getirileceği belirtildi. Rusya'nın Poseidon'ların yerleştirilmesi için toplamda 4 denizaltı düşünülüyor. Bu denizaltıların 2'si Pasifik'te Kamçatka sahilinde görev yapacak. Diğer ikisi ise Kuzey filosunda yer alacak. Tüm bu sürecin ise 2027'de sonuçlanması bekleniyor.

Poseidon gibi büyük bir güce sahip olan torpidonun ABD veya diğer bir ülkenin tüm kıyılarını yüzlerce kilometre derinliğinde cansız hale getirmek için yeterli. ABD füze savunma sistemleri ise henüz denizin derinliklerinden 185 km/s hıza sahip. (roket, uçak ve benzeleri için düşük bir hız olsa da denizaltı için süper bir hız olarak kabul ediliyor)

Poseidon gibi büyük yıkıma yol açacak nükleer denizaltılarının üretimi ise 7 yıl gibi bir zaman alıyor. Kıyamet Silahı denilen Posedion'un deneme amaçlı olarak kullanılması için Rusya'nın Kuzey Filosunda operasyona hazırlanıyor.