Rusya, Ukrayna'ya 9 Mart'ta geniş çaplı bir saldırı başlattı. Rusya'nın başlattığı bu saldırıda kullandığı füzelere karşı ise Ukrayna'nın hava savunmasının bu füzeleri henüz düşürme kabiliyetine sahip savunam sisteminin olmadığı belirtiliyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Albay Yurii yaptığı açıklamada; "Düşman geniş bir yelpazede silah kullandı. Niçin bunu yapıyorlar? Hava savunma birimlerinin dikkatini dağıtmak için. Karadeniz Filosuna ait çeşitli tipteki uçak ve gemilerle her cepheden, Karadeniz, Azak Denizi ve Hazar Denizi'nden taarruz gerçekleştirdiler."

Yurii açıklamasında S-300 uçaksavar füzelerinden bugün 13 tane atılırken, Kinzhal [hipersonik] füzelerden ise bu sefer ilk defa aynı günde altı tanesini fırlattıklarını belirtti. Yurii ayrıca, aaltı adet Kh-22 fırlattı, en yıkıcı kapasiteye sahip füzeler (950 kilogramlık savaş başlıklarına sahipler)."

Yurii, Rusya'nın Kh-22 füzelerinden de 6 adet fırlattığını kaydetti. Kh-22 füzeleri çok yıkıcı kapasiteye sahip füzeler olup 950 kilogramlık savaş başlıklarına sahip.