Rusya, işgal ettiği Ukrayna topraklarını yağmalamaya devam ediyor. Rus askerlerinin Ukrayna’daki en büyük güneş enerjisi santralini söküp çaldığı iddia edildi.

Rus işgal güçleri, Ukrayna’ya ait olan her şeyi çalmaya devam ediyor. Rus işgalcilerin, Zaporijjya bölgesindeki Tokmak kenti yakınında bulunan Ukrayna’daki en büyük güneş enerjisi santralini çaldığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rus güçleri, uzun süre boyunca güneş panellerini söktü, paketledi ve bilinmeyen bir yere götürdü.

Söz konusu Тоkmak Solar Energy Santrali, Ukrayna’daki en büyük güneş enerjisi santrali olarak biliniyor. Yaklaşık 96 hektarlık alana kurulu santral 50 MW enerji üretiyor..

Rusya işgal altında aldığı Ukrayna bölgelerinde depolanan tahıl ürünlerini çalıyor. Rusya’nın şu ana kadar Ukrayna’ya ait 500 bin tondan fazla tahılı çaldığı açıklandı.

Rus askerlerinin ayrıca Zaporijjya ve Herson bölgesindeki çiftçilerin tarım araçlarına el koyarak işgal altındaki Kırım üzerinden Rusya’ya gönderdiği biliniyor.